Destek Hattı: +90 530 240 49 60
Destek Hattı: +90 530 240 49 60
HAVUZ GÜNLÜĞÜ
HAVUZ LİNER KAPLAMASINDA NELERE DİKKAT ETMELİ?

LİNER HAVUZLARDA NELERE DİKKAT ETMELİ?

 

Havuz liner kaplaması artık Türkiye pazarında da yerini almış görünüyor. Bundan daha 10 yıl önce bile yüzme havuzlarında seramik kaplaması tek seçenek olarak görünürken şimdi artık havuz linerı da ciddi bir seçenek haline gelmiş durumda. Bu ise doğal olarak kullanıcılarda bir miktar kafa karışıklığına sebebiyet verebilmektedir. Özellikle linerın havuz kaplaması için yeterli olup olmayacağı sorusu akıllara gelmektedir. Bu ise liner kaplamasının Türkiye’de nispeten yeni yeni yaygınlaşmasından kaynaklanmaktadır. Fransa, İsviçre, Belçika, Lüksemburg, Almanya gibi bir çok Avrupa ülkesinde liner kaplamanın kullanımı seramik kullanımını çoktan geçmiş durumda. Dolayısıyla Türkiye’de de gidişatın bu yönde olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

 

Nasıl Bir Havuz Liner’ı?

 

Genellikle piyasaya yeni çıkan ürünlerle ilgili yaşanan en önemli sorunlar kullanıcının henüz daha o ürünle ilgili bilgileri edinmemiş olmasından kaynaklanır. Bu durumu bir şekilde ticari avantaja çevirmek isteyen bazı firmalar bu konularla ilgili hiçbir bilgilendirme yapmaksızın uygulama yapmaya girişirler. Böylelikle kullanıcı aslında hesaplı bir iş yaptığını düşünürken yanlış ürün seçmiş olur ve bunun geri dönüşü maalesef havuz linerını yeniden değiştirmek dışında bir şey olmaz.

 

 

Havuz liner kaplamaları oldukça geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Bu çeşitlenme sadece renk ve desen çeşitlenmesi değildir. Havuzunuzun şekline, kullanım alanına, havuz suyunuzun sıcaklığına bağlı olarak kullanmanız gereken liner çeşidi değişir. Örneğin 27 °C ve altı su sıcaklığına sahip havuzlar için kullanılacak liner ile 27 °C – 33 °C arasında olacak su sıcaklığına sahip havuzlar için kullanılacak liner kesinlikle farklıdır. Bunun dışında en önemli çeşitliliklerden bir diğeri de linerın uygulama şeklidir. Kimi linerlar rulo halinde sahaya getirilerek sahada kaynatılırken, tek parça linerlar uygulanacak havuza özel olarak fabrikada üretilir ve tek parça olarak montajı yapılır.

 

Dolayısıyla iş sadece havuzunuzun seramik mi yoksa liner mı olacağı sorusunu cevaplandırmakla kalmıyor. Aynı zamanda nasıl bir liner seçmeniz gerektiği de oldukça önem teşkil ediyor. Örneğin eğer 27 °C ve altı su sıcaklıkları için uygun olan bir linerı ısıtma sistemi olan ve dolayısıyla havuz sıcaklığı genellikle 27 °C ve üzerinde olan bir havuza uygularsanız o linerın normalde ömrü 15-20 yıl olması gerekirken bu 5 yıla kadar düşer ve böylece yüzme havuzunuz bir problem haline gelir. Yine aynı şekilde tek parça olarak fabrikada üretilebilecek bir linerı seçmek yerine rulo linerlarla sahada kaynak işçiliği ile yaptırmak gereksiz işçilik zafiyetlerine sebep olacaktır.

 

Yapılması gereken şey tüm bunları bir liste olarak ele alıp kendi havuzunuz için en uygununun hangisi olduğuna doğru karar vermektir. Bunun için de mutlaka havuzcunuzun yukarıda saydığımız tüm bu seçeneklere ve bilgilere hakim olduğundan emin olmanız gerekir. Aksi taktirde sizlere ve ailenize huzur ve keyif getirmesi beklenen yüzme havuzunuz sizler için önemli bir problem haline gelebilir.

© 2018 Copyright Pool Office Ltd. Tüm Hakları Saklıdır. Data1